Overslaan en naar de inhoud gaan

Main Area

Main

Beleidsoverzichten

Turks gezin op rommelmarkt bij de Havendagen in Vollenhove. | Foto: Valentijn Brandt | Nationale Beeldbank Turks gezin op rommelmarkt bij de Havendagen in Vollenhove. | Foto: Valentijn Brandt | Nationale Beeldbank

Ontwikkelingen in migratie- en asielbeleid volgen elkaar snel op. De beleidsoverzichten van het EMN geven inzicht in ontwikkelingen over migratie en asiel in Nederland en de lidstaten van de Europese Unie (EU).

De Jaaroverzichten Nederland geven een jaarlijks overzicht van migratie- en asielbeleid, inclusief een jaaroverzicht in statistieken. Met aandacht voor wijzigingen in beleid en wet- en regelgeving, en het uitvoeren van Europees beleid in Nederland. 

De Jaaroverzichten EU (EMN Annual Reports Migration and Asylum) geven een jaarlijks overzicht van migratie- en asielbeleid in de EU-lidstaten, inclusief een jaaroverzicht in statistieken. 

De Kwartaaloverzichten EU (EMN Quarterly) gaan over de belangrijkste beleidsontwikkelingen en onderzoeken over migratie en asiel in de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten. Gerangschikt per lidstaat en naar thema. Met statistieken, de meest recente onderzoeken en events.

EMN Quarterly 42, Flash: Migratiebeleid Europese Unie | 1e kwartaal 2023

Kwartaalnieuwsbrief over het migratiebeleid van de Europese Unie (EU), de EU-lidstaten en de waarnemende landen van het EMN (januari-maart 2023). 

EMN Quarterly 41: Migratiebeleid Europese Unie | 4e kwartaal 2022

Kwartaalnieuwsbrief over het migratiebeleid van de Europese Unie (EU), de EU-lidstaten en de waarnemende landen van het EMN (oktober-december 2022). Met een extra focus op de Richtlijn Tijdelijke Bescherming voor vluchtelingen uit Oekraïne. 

EMN Quarterly 38: Migratiebeleid Europese Unie | 1e kwartaal 2022

Overzicht van het migratiebeleid van de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten in januari-maart 2022, met statistieken over onder andere aantallen asielaanvragen.

EMN Bulletin 35: Migratiebeleid Europese Unie | 2e kwartaal 2021

Overzicht van het migratiebeleid van de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten in april-juni 2021, met statistieken over onder andere aantallen asielaanvragen.

EMN Bulletin 34: Migratiebeleid Europese Unie | 1e kwartaal 2021

Overzicht van het migratiebeleid van de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten in januari-maart 2021. Dit is het eerste EMN Bulletin met bijdragen van de waarnemende EMN-lidstaten Moldavië en Georgië.

EMN Bulletin 33: Migratie- en asielbeleid Europese Unie | 4e kwartaal 2020

Overzicht van het migratie- en asielbeleid van de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten in oktober-december 2020, met statistieken over onder meer de aantallen asielaanvragen in Europa.

EMN Bulletin 32: Migratie- en asielbeleid Europese Unie | 3e kwartaal 2020

De belangrijkste ontwikkelingen voor migratie- en asielbeleid van de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten in juli-september 2020.

EMN Bulletin 31: Migratie- en asielbeleid Europese Unie en aanpak Covid-19 | 2e kwartaal 2020

Overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen voor migratie- en asielbeleid van de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten in april-juni 2020. Met een update over de aanpak en gevolgen van Covid-19, en met statistieken over onder meer aantallen asielaanvragen in Europa.

EMN-jaaroverzicht: Europees migratie- en asielbeleid in 2019

Wat waren de belangrijkste ontwikkelingen in asiel- en migratiebeleid in de Europese Unie (EU), de EU-lidstaten en Noorwegen in 2019? Het EMN-jaaroverzicht zet de belangrijkste trends op een rij.