Overslaan en naar de inhoud gaan

Main Area

Main

Beleidsoverzichten

Turks gezin op rommelmarkt bij de Havendagen in Vollenhove. | Foto: Valentijn Brandt | Nationale Beeldbank Turks gezin op rommelmarkt bij de Havendagen in Vollenhove. | Foto: Valentijn Brandt | Nationale Beeldbank

Ontwikkelingen in migratie- en asielbeleid volgen elkaar snel op. De beleidsoverzichten van het EMN geven inzicht in ontwikkelingen over migratie en asiel in Nederland en de lidstaten van de Europese Unie (EU).

De Jaaroverzichten Nederland geven een jaarlijks overzicht van migratie- en asielbeleid, inclusief een jaaroverzicht in statistieken. Met aandacht voor wijzigingen in beleid en wet- en regelgeving, en het uitvoeren van Europees beleid in Nederland. 

De Jaaroverzichten EU (EMN Annual Reports Migration and Asylum) geven een jaarlijks overzicht van migratie- en asielbeleid in de EU-lidstaten, inclusief een jaaroverzicht in statistieken. 

De Kwartaaloverzichten EU (EMN Quarterly) gaan over de belangrijkste beleidsontwikkelingen en onderzoeken over migratie en asiel in de Europese Unie (EU) en de EU-lidstaten. Gerangschikt per lidstaat en naar thema. Met statistieken, de meest recente onderzoeken en events.

Factsheets: Migratiebeleid per EU-lidstaat in 2022

Meer weten over het migratiebeleid van een EU-lidstaat? De Country Factsheets van het Europees Migratienetwerk (EMN) geven snel inzicht in het migratiebeleid en de belangrijkste beleidsontwikkelingen per EU-lidstaat (Engels).

Beleidsoverzicht: 'Annual report on Migration and Asylum 2022'

Het EMN-jaaroverzicht 2022 geeft een uitgebreid overzicht van het migratiebeleid en de uitvoering hiervan per EU-lidstaat en waarnemend land van het EMN.

EMN Jaaroverzicht: migratiebeleid EU en EU-lidstaten in 2021

EMN-jaaroverzicht 2021 met een uitgebreid overzicht van het migratiebeleid van de EU en per EU-lidstaat, met een focus op nieuwe wetgeving en maatregelen.

Factsheets: Migratiebeleid per EU-lidstaat in 2020

Nieuwe publicatie - Meer weten over het migratiebeleid van een EU-lidstaat? De Country Factsheets van het Europees Migratienetwerk (EMN) geven snel inzicht in het migratiebeleid en de belangrijkste beleidsontwikkelingen per EU-lidstaat in 2020 (Engels).

EMN-jaaroverzicht: Europees migratiebeleid 2020

Covid-19 bepaalde in 2020 grotendeels de uitvoering van het migratiebeleid van de Europese Unie (EU). EU-lidstaten troffen noodmaatregelen om de situatie op te vangen en de meest kwetsbare migranten te beschermen.

Migratiebeleid per EU-lidstaat in kaart

De EMN Country Factsheets geven de meest relevante cijfers over migratie- en asiel per EU-lidstaat over 2019. Met onderling goed vergelijkbare data over de afgelopen vier jaar.

Factsheets migratiebeleid EU-lidstaten

Snel inzicht krijgen in het migratiebeleid van een EU-lidstaat? Sla de Country factsheets van het EMN over 2018 erop na. Met de belangrijkste beleidsontwikkelingen, migratiecijfers en statistieken van de EU-lidstaten en Noorwegen.

EMN-jaaroverzicht: Europees migratie- en asielbeleid in 2018

Jaarlijks overzicht van het Nederlandse migratie- en asielbeleid. Met aandacht voor wijzigingen in beleid en wet- en regelgeving, en het uitvoeren van Europees beleid in Nederland.

EMN-jaaroverzicht: Europees migratie- en asielbeleid in 2017

Jaarlijks overzicht van het Nederlandse migratie- en asielbeleid. Met aandacht voor wijzigingen in beleid en wet- en regelgeving, en het uitvoeren van Europees beleid in Nederland.