Stage bij het Europees Migratienetwerk in Nederland - iets voor jou?

EMN Nederland zoekt twee nieuwe stagiairs! Met een stage bij het Nederlandse contactpunt van het Europees Migratienetwerk, EMN Nederland, doe je waardevolle werkervaring op. Ontdek hoe het is om in een internationale omgeving en binnen de rijksoverheid te werken. Leer over migratie en asiel in Europa en hoe EMN Nederland onderzoeken hiernaar uitvoert.

Het Europees Migratienetwerk (EMN) informeert beleidsmakers en andere geïnteresseerden over migratie- en asielbeleid in de EU-lidstaten. Het EMN is in vrijwel alle EU-lidstaten vertegenwoordigd. Als Europees onderzoeksnetwerk valt het onder de Europese Commissie. EMN Nederland is ondergebracht bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Den Haag, afdeling Onderzoek en Analyse (OenA).

Het EMN voert jaarlijks vier grote onderzoeken uit en stelt een jaaroverzicht over migratie- en asielbeleid op. EMN Nederland brengt daarvoor de Nederlandse situatie in kaart en vergelijkt deze met andere lidstaten. We voeren ook kortere onderzoeken uit van andere nationale contactpunten in EU-lidstaten en zetten deze zelf uit op verzoek van beleidsmakers en netwerkpartners. Onderzoeksresultaten delen we onder meer via www.emnnetherlands.nl, webinars en events.

Wie zoeken we?            

We zoeken een gemotiveerde Master-student(e) met affiniteit voor onderzoek naar migratie en asiel. Teamwork, analytisch vermogen, projectmatig werken en flexibiliteit zijn jouw sterke kanten. Je staat met beide benen op de grond en vindt het functioneren in een team belangrijk.

Wat ga je doen?

Als stagiair maak je deel uit van het team van EMN Nederland, dat bestaat uit een coördinator, vier wetenschappelijke medewerkers, een onderzoeksmedewerker en een communicatieadviseur. Je kunt aan al onze activiteiten een bijdrage leveren. Je werkt mee aan EMN-onderzoeken en helpt met het organiseren van een nationale conferentie dit najaar. Daarnaast kun je worden betrokken bij andere onderzoeken van de afdeling Onderzoek en Analyse.

Wat we je bieden

We bieden je een interessante stage in een klein team van fijne collega’s in een internationale context, en met een eigen taak die voor de organisatie van wezenlijk belang is. De stagevergoeding is € 635 per maand bij een 40-urige werkweek. Je kunt je stage eventueel combineren met een afstudeeronderzoek.

Wat we van je verwachten

  • Je bent bezig met een WO Master-opleiding en hebt affiniteit met migratie en asiel.
  • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Je bent beschikbaar voor 32-36 uur in de week, vanaf augustus 2021 voor 5 of 6 maanden.
  • Als je korter dan 6 maanden stage loopt, is het belangrijk dat je een eigen laptop en telefoon hebt om te gebruiken tijdens je stage. 

Enthousiast?

  • Neem voor meer informatie contact op met Eva Notté, 06 5019 3337, e.p.a.notte@ind.nl.
  • Mail je curriculum vitae met motivatiebrief vóór vrijdag 28 mei 2021 ter attentie van Hans Lemmens (coördinator EMN Nederland) via e.p.a.notte@ind.nl.
  • De sollicitatiegesprekken zijn half juni 2021.
     
Internationale studenten aan het werk achter een computer. Bron: Hollandse Hoogte
Internationale studenten | Foto: Hollands Hoogte