Europees Migratienetwerk

Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Over het EMN

Welkom op de website van het Nederlands nationaal contactpunt voor het Europees Migratienetwerk (EMN). Het EMN is in 2008 door de Raad van de Europese Unie opgericht om in de informatiebehoefte van beleidsmakers en autoriteiten van de Europese Unie en van de afzonderlijke nationale lidstaten op het gebied van migratie en asiel te voorzien. Hiervoor verzamelt het EMN actuele, objectieve, betrouwbare en waar mogelijk vergelijkbare informatie over migratie en asiel.

Op deze website vindt u informatie over het Nederlandse contactpunt van het EMN en actuele ontwikkelingen binnen haar netwerk. Ook zijn de rapporten die het EMN publiceert op het gebied van asiel en migratie op deze site vinden. Als u op de hoogte wilt worden gehouden van alle actuele ontwikkelingen, kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.
Lees meer

Uitgelicht

 • Wien_-_Westbahnhof,_Migranten_am_5_Sep_2015
  Onderzoek EMN: Illegale arbeid door migranten uit derde landen in Nederland en de Europese Unie (EU)
  07 november 2017
  De aanpak van illegale arbeid door migranten uit derde landen heeft politieke prioriteit in Nederland en de Europese lidstaten. Maar om de EU-doelstellingen te halen moeten de lidstaten nog actie nemen. Dat stelt het EMN-onderzoek Illegal employment of third-country nationals in the European Union van augustus 2017, dat in 23 lidstaten is uitgevoerd. EMN Nederland onderzocht hiervoor de situatie in Nederland.
 • EMN 18 MEI
  EMN Netwerkmiddag 2017
  31 mei 2017
  10e netwerkmiddag van het Europees Migratienetwerk met als thema “Family Reunification”

Actueel


Banners


Uitgelicht

Aanmelden Organisatie

Wilt u ook deelnemen aan het nationaal netwerk? Meld dan uw organisatie vandaag nog aan!

EMN-producten

Hieronder vindt u de rapporten die door het Nederlandse contactpunt sinds 2005 gemaakt zijn. Per product worden de verschillende publicaties nader toegelicht en zijn de publicaties te downloaden.


Zoeken