Vacature online redacteur Europees Migratienetwerk Nederland

EMN Nederland zoekt een ervaren online redacteur. Iemand die energie krijgt van het schrijven over onze Europese onderzoeken. Die gemakkelijk schakelt tussen nieuwsberichten, posts voor LinkedIn en langere onderzoeksteksten. De functie is voor een jaar voor 18-20 uur per week.

> Kijk voor de volledige vacature op 'Online redacteur - Werken voor Nederland'. Solliciteren kan alleen via de site van Werken voor Nederland. 

Wie zijn we?

Migratie- en asielbeleid van EU-lidstaten overstijgt het eigen nationale beleid. Beleidsmakers en migratieprofessionals hebben dan ook regelmatig behoefte aan beleidsinformatie uit andere lidstaten. Het Europees Migratienetwerk (EMN) levert die informatie door onderzoeken die de overeenkomsten en verschillen tussen lidstaten inzichtelijk maken. Het EMN informeert beleidsmakers, het maatschappelijk middenveld, onderzoekers en een algemeen publiek over migratie- en asielbeleid in de lidstaten en waarnemende landen van het EMN.

Het EMN voert jaarlijks twee tot drie grote en meerdere korte onderzoeken uit. Ook stelt het EMN jaarlijks een overzicht op van ontwikkelingen op het gebied van migratie- en asielbeleid in Nederland en de EU. EMN Nederland brengt voor de EMN-onderzoeken de Nederlandse situatie in kaart en vergelijkt deze met andere lidstaten en de waarnemende landen van het EMN. De onderzoeksresultaten delen we onder meer op www.emnnetherlands.nl en via webinars en andere events.

Het EMN is een Europees onderzoeknetwerk, gecoördineerd door de Europese Commissie. Vrijwel alle EU-lidstaten hebben een nationaal contactpunt van het EMN. In Nederland is dit contactpunt, EMN Nederland, ondergebracht bij de onderzoeksafdeling van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Den Haag. De IND is een agentschap van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Kaart leden EMN in Europa